Comanda
telefonica

Vreti sa comandati
prin telefon?


Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12

(luni - vineri, intre 08:30-17:00)


Eliminati efectele generate de schimbarea Codului fiscal 2024 - stres, teama, nesiguranta - printr-o informare completa si corecta, permanent actualizata!

Stimate coleg contabil,
Mai reusiti sa tineti pasul cu modificarile in cascada ale legislatiei fiscale? Va temeti sa nu ratati vreo prevedere importanta sau implicatiile 
ei? Nesiguranta va macina? E normal! Caci nu-i asa? La Guvern nou, legi noi!
 
Vorbeam la inceputul anului de cele 80 de modificari ale Codului fiscal intrate in vigoare si cele 20 de noi reglementari aplicate Codului de procedura fiscala… De atunci multa apa a curs pe Dambovita si acum... noi si multe modificari zguduie sistemul fiscal iar.  
Cateva zile ne mai despart de intrarea in vigoare a noilor modificari legislative aduse Codului fiscal! Le cunoasteti? Stiti cum va impacteaza activitatea? Cum sa procedati pentru a fi protejat?
 
Spulberati acum cosmarul in care va arunca instabilitatea legii!
  • Schimbarile repetate ale legislatiei fiscale
  • Rapiditatea cu care intra in vigoare
  • Incoerenta masurilor instituite de lege 
Toate
  • provoaca stres si nesiguranta
  • genereaza erori de aplicarea legii
  • atrag amenzi distrugatoare din partea ANAF punand contribuabilul in dificultate financiara maxima.
 
Eliminati acum toate aceste motive de stres! Racordati-va la prezentul legislatiei fiscale prin utilizarea celui mai complex consilier:

Consilierul dublu - Codul fiscal si Codul de Procedura fiscala + normele metodologice
- pe care il puteti accesa 24h din 24h +
Consultanta personalizata GRATUITA!!!

Actualizat zilnic, el va va lamuri daca impozitul pe dividende este 8% sau 10%, daca se schimba, de cand intra in vigoare schimbarea. Si nu doar atat!

Aflati acum cu ajutorul Consilierului dublu si al echipei de Experti Fiscali-Contabili Rentrop&Straton totul despre evolutia modificarilor fiscale din proiectul de OUG si despre momentele la care vor intra in vigoare! Pentru a fi complet protejat impotriva erorilor de aplicare a legii si a amenzilor pe care acestea le atrag!
 
Asadar, aflati totul despre modificarile aduse Codului fiscal si Codului de procedura fiscala si despre consecintele majore pentru orice contribuabil, indiferent ca este microintreprindere, PFA sau chiar persoana fizica. Ele vizeaza printre altele:

arrow_circle_right Modificari preconizate din 1 Septembrie 2023:

 
SCUTIRE IN IT. Scutirea de impozit pe venit pentru veniturile din salarii in IT (in anumite conditii) va fi pastrata, dar va fi limitata la un singur angajator + se va aplica doar pentru veniturile brute lunare de pana la 10.000 de lei. Orice depaseste aceasta suma va fi impozitat ca orice salariu normal, cu impozit pe salarii de 10%. Se aplica cu veniturile salariale aferente lunii septembrie 2023.
 
BENEFICII SALARIALE. Plafonul lunar de 33%, care se acorda pentru beneficiile netaxabile aferente salariilor lunare se micsoreaza la 20%.
 
IMPOZIT VENITURI NEJUSTIFICATE. Veniturile fara sursa identificata de catre inspectorii fiscali vor fi impozitate cu un impozit de 50%.
 

arrow_circle_right Modificari preconizate din Octombrie 2023:

SRL MICRO. Co-exista 2 cote de impozit pentru micro:
  - cota de 1% impozit venit micro pentru firmele cu venituri de pana in 300.000 lei (NU EURO), indiferent de obiectul de activitate al firmei.
 - cota de 3% impozit venit micro pentru firmele cu venituri de peste 300.000 lei SAU cu domeniu de activitate: IT, editare software (CAEN 5821 si CAEN 5829), activitati de realizare a soft-ului la comanda (CAEN 6201), si CAEN 6209 - alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei.
Idem pentru HORECA!
PLATA ANTICIPATA IMPOZIT MICRO
Impozitul aferent trimestrului IV 2023 se va plati anticipat si se va calcula aplicat la veniturile lunilor: octombrie 2023 + noiembrie 2023 + inca o data veniturile lunii noiembrie 2023. Declararea si plata se vor face anticipat pana pe 21 decembrie 2023, nu pana in ianuarie 2024/iunie 2024. In ianuarie 2024 se vor depune declaratii rectificative cu efectiv veniturile trimestrului si se va regulariza diferenta de impozit.

arrow_circle_right Modificari preconizate din Ianuarie 2024

SRL MICRO
Daca un SRL micro realizeaza in timpul anului venituri mai mari de 300.000 lei (NU EURO) si are o rata de rentabilitate de peste 30% (raport intre profitul net si venituri totale) acesta va trece la impozit pe profit (16%) din trimestrul in care apare aceasta situatie.
In conditiile in care majoritatea microintreprinderilor indeplinesc conditiile mai sus mentionate, rezulta ca aceste firme nu vor mai fi microintrperinderi, ci vor fi impozitate cu impozit pe profit de 16%. 
In aceasta situatie se gasesc toate firmele de IT, marketing, publicitate, servicii in general, practic toate firmele care sunt profitabile, platesc taxe la stat lunar si la timp si tin economia in spate. 

SRL MICRO – O SINGURA MICRO / ASOCIAT
O persoana fizica va putea avea o singura firma cu sistem de impozitare MICRO in care sa detina parti sociale mai mult de 25%.

SRL MICRO - SPONSORIZARI 
Sponsorizarile nu mai sunt deductibile din impozitul datorat. Dispare deci orice avantaj fiscal de a mai face sponsorizari. Acest lucru va ingropa practic si ONG-urile care faceau o diferenta reala in viata celor care beneficiau de ajutorul lor.

SRL INACTIVE MICRO - INREGISTRATE LA ONRC
Incepand cu 1 ianuarie 2024 firmele inactive raman microintreprinderi pe perioada inactivitatii, iar la reluarea activitatii, daca in 30 de zile se angajeaza un salariat si respecta si celelalte conditii, isi pastreaza statutul de micro.

SRL PROFIT – IMPOZIT
Se introduce notiunea de ”ajustor fiscal” pentru calcului impozitului pe profit. Este o vorba de o formula complicata, care in practica se traduce prin faptul ca daca esti pe pierdere vei plati totusi impozit pe profit in procent de aproximativ 0,5% (calculul mai depinde de o serie de alti factori)  aplicat la total venituri.
Cu alte cuvinte, chiar daca o firma va fi pe pierdere, tot va plati impozit un pe profit.
 
SRL PROFIT – CHELTUIELI
Se modifica cuantumul cheltuielilor deductibile, cele mai importante fiind:
- se limiteaza deductibilitatea la 50% din valoarea cheltuielilor de functionare, intretinere si reparatii aferente unui sediu social situat in cladiri de locuinte sau cladiri individuale de locuit, din zone rezidentiale, care nu este utilizat exclusiv in scopul activitatii economice.
- scade de la 50% la 25% deducerea pentru cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv in scopul activitatii economice,
- apar restrictii la deductibilitatea cheltuielilor facute intre firmele din Romania si companiile din grupul mama din afara tarii.
 
SRL - DIVIDENDE 
Se modifica impozitul pe dividende de la 8% la 10%. Se aplica cu dividendele repartizate dupa 1 ianuarie 2023, indiferent carui an apartin dividendele.

Desi la PFA-uri se modifica suma la care se aplica 10% CASS (sanatatea) (adica se va aplica la tot venitul impozabil realizat), la dividende si restul veniturilor in afara de PFA, CASS 10% - sanatatea, ramane aplicabila la plafoanele de 6/12/24 salarii minime. In acelasi timp incepand din 01.01.2024 se introduce si un nou plafon de 36 de salarii minime.
IMOBILIARE - IMPOZIT.

Se introduce un nou impozit pentru detinerea mai multor proprietati imobiliare care impreuna au o valoare mai mare de 2,5 milioane de lei. Impozitul va fi de 1% si se va aplica la diferenta dintre suma valorilor impozabile individuale si plafonul de 2,5 milioane de lei.
Impozit la vanzare -> 5% pentru constructii + terenuri detinute sub 3 ani;
                                    3% pentru cele detinute peste 3 ani.
Impozit special pentru prima vanzare => 5% pentru ce depaseste 600.000 lei.
 
PFA
PFA-urile vor plati CASS 10% (sanatatea) aplicata asupra intregului venit impozabil obtinut, de la primul leu, fara sa mai existe ca pana acum, o suma sub care nu se datoreaza sanatate. Din perspectiva calculului CASS, veniturile din PFA vor fi tratate total separat, similar cu salariile.

Astfel => PFA + venituri din chirii/investitii/etc – se datoreaza o suma la CASS pentru veniturile din PFA + o alta suma la CASS calculata la plafoane pentru celelalte venituri. Deci se va plati CASS de 2 ori, daca aveti si PFA si venituri din alte surse.
Calculul sumelor platite pentru CASS pentru PFA se face astfel: Daca veniturile sunt doar din PFA, se plateste 10% aplicat la venituri, dar nu mai putin de 10% din 6 salarii minime.
 
VENITURI DIN CHIRII
La veniturile din chirii se reintroduce o cota forfetara de 20%. Se mentioneaza in mod distinct faptul ca nu se mai poate tine contabilitate in partida simpla la veniturile din chirii, deci se va aplica un sistem unic, cel cu cota forfetara de 20%.
Daca persoana fizica inchiriaza bunul catre un SRL/PFA, impozitul pe venitul din chirii se va retine la sursa de catre SRL/PFA, care il va retine, declara si vira lunar la stat. Astfel, persoana fizica nu va mai avea obligatia depunerii declaratiei unice din perspectiva impozitului pe venitul din chirii si nici nu va mai plati ea impozitul, acesta fiind retinut de catre entitatea juridica chirias.

Acestea sunt, pentru moment, cele mai importante modificari fiscale care afecteaza PFA-urile si SRL-urile.

In zilele urmatoare probabil vor aparea multe modificari, zvonuri, dar varianta finala nu o vom sti decat cand textul va fi publicat in Monitorul Oficial.

Si nici macar atunci nu vom avea nici o siguranta, deoarece legea poate fi modificata ulterior prin diverse acte normative. Masurile vor intra in vigoare treptat, la 1 septembrie, 1 octombrie, iar ultima (?) parte de la 1 ianuarie 2024.

In oricare dintre variante,
timpul de pregatire si implementare a noilor reglementari este INSUFICIENT!

  • Cititi zilnic informatia fiscala!
  • Asigurati-va intotdeauna ca folositi articolele legii in vigoare!
  • Economisiti timp, energie si bani pentru a fi corect, complet si la timp informat!
  • Puneti la baza tuturor actiunilor si deciziilor dvs. informatia corect actualizata, precum si opiniile, sfaturile si atentionarile specialistilor acreditati!
 

Cu alte cuvinte, pentru deplina dvs. siguranta in functionare, folositi UNICUL scut impotriva instabilitatii si incoerentei legislatiei fiscale:
 

Consilierul dublu - Codul fiscal si Codul de Procedura fiscala + normele metodologice
- pe care il puteti accesa 24h din 24h +
Consultanta personalizata GRATUITA!!!

Alte 5 BENEFICII ESENTIALE in lupta cu legislatia fiscala, doar daca alegeti acum Consilierul dublu Codul Fiscal & Codul de Procedura Fiscala! 

1. In varianta online, Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala pot fi accesate oricand, de pe orice dispozitiv: computer, telefon, laptop, tableta;
2. Acces SIMPLU, pe baza de user (cod de client) si parola (CUI-ul societatii sau parola, daca aveti abonamentul pe persoana fizica);
3. Utilizare RAPIDA dupa cuvinte-cheie + motor de cautare ultraperformant cu rezultate pertinente si corecte.
4. ACTUALIZARE in timp real, fie ca vorbim de ordonanta de urgenta sau alta lege. Veti regasi informatia CORECTA si de actualitate in cele doua coduri si in normele metodologice!
5. Beneficiati GRATUIT de Serviciul Infolex, care ofera acces la orice lege, hotarare de guvern sau alt acte normativ din sfera fiscal-contabila (ni le solicitati si noi vi le trimitem rapid pe email).


Primiti GRATUIT in fiecare zi newsletterul Tax Alert (luni-vineri) cu noutati in domeniu, dar si cu studii de caz care vizeaza probleme de actualitate.

Pe scurt, despre Consilierul dublu Codul fiscal si Codul de procedura fiscala
 
Continut: Textul integral al Codului Fiscal + textul integral al Codului de Procedura fiscala + normele metodologice de aplicare (permanent actualizate)
Format continut: exclusiv on-line, in cadrul platformei www.rsonline.ro
Consultanta: in scris, pe e-mail si telefonica
Pret promotional, abonament 12 luni: 947 lei + 5%TVA + 3 luni GRATUITE!
In plus, primit CADOU lucrarea Declaratia 406 SAF-T. Cazuri practice.
 
 
Cu respect pentru alegerea dvs,
Ruxandra Fistican
Manager de produs
Divizia Fiscalitate Rentrop & Straton

GARANTIE 100%
Nu este nicio problema daca va razganditi asupra achizitiei dvs.!
Primiti toti banii inapoi!

Garantie 100%

Aveti la dispozitie o perioada de 30 de zile in care puteti solicita oricand restituirea sumei achitate.

In cazul in care ati achizitionat un produs fizic, va rugam sa il expediati pe adresa Rentrop & Straton, Bd. Basarabia nr. 256, Incinta Faur, sector 3, Bucuresti. Avem doar rugamintea sa suportati taxa de transport. In cazul unui serviciu sau produs online, e suficient sa ne comunicati intentia dvs. de a apela la garantie, prin e-mail (rs@rs.ro) sau telefonic (021-209.45.45). Banii va vor fi restituiti cu promptitudine fie direct in cont, fie prin mandat postal.


Formular de comanda

Cantitate:
Cantitate:
Cantitate:
Cantitate:
Cantitate:
Cantitate:

Cos cumparaturi

Momentan, nu aveti produse adaugate in cos!
Finalizeaza comanda

Detalii livrare

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

Vezi detalii cos
Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.